Eurial 930 x 122

anvelopare

10 POZE DE GROAZĂ! Marea Țiganiadă în Pitești!

Găvana, Trivale, Prundu, Ceair, Războieni, Nord, practic nu există cartier în Pitești în care să nu fie blocuri cu fațade ca cele din fotografiile făcute de noi.

Citiți și: Pitești. A intrat cu mașina în stâlp! Poliție, pompieri și jandarmi la fața locului!

Anveloparea termică a blocurilor putea fi și modalitatea perfectă pentru ștergerea griului moștenit de la comuniști. Pentru că Primăria a lăsat fiecare asociație de proprietari ca ulterior anvelopării să-și vopsească blocul după cum o taie capul, orașul s-a transformat într-o „sorcovă” jalnică. De la bun început, cu ani în urmă, municipalitatea ar fi trebuit să pună pe hârtie și să impună reguli stricte. În lipsa lor, nu doar de la bloc la bloc, ci în cazul fiecărui bloc în parte fațadele sunt multicolore. La un etaj vezi galben în fața ochilor, la un altul – portocaliu, iar ceva mai sus – alb. Sunt și multe, foarte multe cazuri, de blocuri anvelopate și vopsite numai parțial. Asta pentru că s-a trecut la anvelopare chiar dacă unii proprietari nu au avut bani sau pur și simplu nu au vrut să participe la reabilitarea termică. În dreptul apartamentelor lor, fațada a rămas ca pe vremuri, contrastând supărător cu partea anvelopată și vopsită.

Mai precizăm că nicio asociație de proprietari cu astfel de blocuri cu fațade hidoase nu a fost amendată pentru „tulburarea liniștii” urbanistice a orașului. În majoritatea absolută a cazurilor, anveloparea termică a blocurilor de locuințe din Pitești s-a făcut pe banii asociațiilor de proprietari. Subiectul reabilitării termice nu a fost de interes pentru Primărie, instituția condusă de Tudor Pendiuc alocând „firimituri” pentru programul guvernamental în care consiliile locale și statul contribuie cu bani la anvelopare.

Citiți și: Se zgârcesc la 3 lei: Parcarea cu bariere de la Finanțe, goală; mașinile, pe unde apucă!

(Foto 1, poza de generic – cartierul Războieni), (Foto 2 – Războieni), (Foto 3 – Războieni), (Foto 4 – Prundu), (Foto 5 – Prundu), (Foto 6 – Trivale), (Foto 7 – Exercițiu), (Foto 8 – Nord), (Foto 9 – Nord), (Foto 10 – Nord)

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3