NOR CURIER 930X122

smartphone

112 pentru surdo-muţi

Persoanele cu deficienţă de vorbire şi auz din judeţul Argeş vor putea să apeleze de acum ei înşişi serviciul naţional unic de urgenţă 112. Condiţia este ca persoanele în cauză să aibă un videotelefon. Conducerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a anunţat că a semnat protocolul de cooperare pentru asigurarea accesului la Serviciul de urgenţă 112 în cazul persoanelor cu dizabilităţi psihosenzoriale, document încheiat cu STS, ANCOM, Asociaţia Surzilor din România, Asociaţia Nevăzătorilor din România şi Asociaţia „1 Iunie 2001”, informează Mediafax.

„În vara trecută anunţam acest proiect, care astăzi deja se pilotează şi care va fi implementat la nivel naţional. Prin acest proiect, persoanele cu dizabilităţi, în special auditive, vor putea să folosească serviciul de urgenţă 112.

Prin acest protocol, părţile vor coopera pentru identificarea, analizarea şi dezvoltarea de soluţii tehnice, operaţionale pentru preluarea apelurilor de urgenţă, precum şi pentru găsirea de soluţii de finanţare acestora”, a spus secretarul de stat Denisa Pătraşcu.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, la nivel naţional sunt 23.373 de persoane surdo-mute, dintre care 111 sunt instituţionalizate, restul fiind în familii.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3