930 x122 grota rece

bratu

11,3% promovabilitate la BAC la grupurile scolare din Arges! Bratu ia masuri

76 la suta. Acesta este gradul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat in Arges. Dar nu per total, ci in ceea ce priveeste liceele si colegiile din judet. Cele care au tras rau de tot in jos nota generala sunt grupurile scolare care au reusit „performanta” de a obtine un procent de promovabilitate de doar 11,3 la suta!

 

Gabriel Bratu, inspectorul scolar general al judetului, a spus marti, 5 iulie, in cadrul unei conferinte de presa, ca la Bac s-au inscris 6.883 de elevi, din care au fost prezenti la examen 6.467 iar 2.555 au reusit sa obtina nota de trecere. 4.093 au fost respinsi.

In acest fel, procentul de promovabilitate in Arges a fost de 36,41% per total judet. Cel mai bun scor l-a obtinut Colegiul National Zinca Golescu, cu promovabilitate de 99,2% (doar 2 respinsi).

Din cele 26 de grupuri scolare din judet, sase au avut promovabilitate de sub 5%, iar 4 au avut un „scor” de zero promovabilitate. „Situatia este grava la unele unitati unde din sute de elevi nu au trecut decat cativa. La grupurile scolare au fost aproape 3.300 de respinsi si doar cateva sute au trecut.

Niciun cadru didactic nu va pleca in concediu daca la unitatea lor scolara promovabilitatea a fost de sub 50%. Timp de o luna in scoli vor fi cursuri gratuite de pregatire pentru elevii care dau in toamna Bacalaureatul din nou. Am avut si surpriza ca doi dintre directorii unde nu a promovat niciun elev examenul sa isi depuna la Inspectorat cerere de concediu. Nu le vom aproba cererile iar la 31 august vom trace linie, cand le expira mandatele de directori interimari”, a spus Bratu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3