930 x122 grota rece

radare

2.000 de euro pentru depasirea vitezei. Ce facem insa cu infrastructura?

Viteza este, de multe ori, factorul determinant al producerii unor accidente rutiere infioratoare. Tocmai de aceea guvernantii pregatesc un proiect de lege prin care sa sporeasca pedepsele pentru cei care calca prea tare pedala de acceleratie. Conform unor declaratii ale sefului Politiei Romane, Liviu Popa, amenzile vor ajunge pana la 2.000 de euro pentru depasirea vitezei regulamentare.

Codul Rutier va fi modificat in perioada urmatoare, astfel incat va aduce dupa sine amenzi mai mari, schimbarea unor reguli de circulatie si eliminarea „punctelor” de pedeapsa. In acelasi timp, permisele nu vor mai fi ridicate atit de usor.

Pentru soferii care depasesc viteza, noul Cod Rutier are o surpriza neplacuta: amenzile pot ajunge si la 2.000 de euro. „Daca o persoana isi permite sa cumpere un bolid, poate sa-si ia si o amenda de 2.000 de euro”, a spus Liviu Popa la 3.

Permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atat de usor, aratand ca pentru depasirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie sa fie necesara o astfel de masura. Printre celelalte modificari sint incluse si transformarea procesului verbal prin care se constata amenda in executoriu, neputand fi contestat.

Daca aceste masuri ar fi completate, insa, si de construirea de autostrazi intr-un ritm mai sustinut, atunci poate ca masurile luate prin noul Cod Rutier vor avea efect. Dar atata vreme cat majoritatea soselelor din Romania au doar cate doua benzi, numarul accidentelor nu va scadea foarte spectaculos.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA