930X122 MAIA

soare

2010, cel mai calduros an

Organizatia Natiunilor Unite a anuntat ca, in baza cercetarilor efectuate pana acum, 2010 a fost cel mai cald an inregistrat vreodata. Anuntul confirma teoriile privind o evolutie tot mai accentuata spre o incalzire globala, dand apa la moara ecologistilor si militantilor pentru reducerea poluarii.

Organizatia Mondiala de Meteorologie (OMM) a confirmat ca 2010 a fost anul cu cele mai inalte temperaturi inregistrate vreodata, confirmand o tendinta ‘semnificativa’ a incalzirii climei pe termen lung, informeaza AFP.

Anul trecut ‘a fost cel mai cald an inregistrat vreodata, alaturi de 2005 şi 1998′, a precizat agentia potrivit unui comunicat, confirmand un raport preliminar bazat pe o perioada de zece luni şi publicat la inceputul lunii decembrie la Cancun, in cursul conferintei Natiunilor Unite privind incalzirea climatica.

‘Datele din 2010 confirma incalzirea semnificativa pe termen lung a planetei’, a subliniat secretarul general al OMM, Michel Jarraud, in cursul unei conferinte de presa. El a indicat ca ‘ultimul deceniu a fost cel mai cald inregistrat vreodata’. Anul trecut a fost de asemenea marcat de ‘continuarea topirii calotei glaciare arctice’, a adaugat el.

Ramane de vazut cum vor fi anii care urmeaza, date fiind previziunile tot mai pesimiste ale multor specialisti. O alta problema care ingrijoreaza foarte mult specialistii este suprapopularea.

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3