NOR CURIER 930X122

bogdan guță

3 PITEȘTENI, AVENTURĂ MONDIALĂ PE BICICLETE PEGAS

3 piteșteni, aventură mondială pe biciclete Pegas. 3 piteșteni, Cătălin Neacșu, Mihai Emil Isar și Bogdan Guță, vor să traverseze pe biciclete Pegas deșertul Atacama din America de Sud și, tot pe biciclete, să se cațere de la malul Oceanului Pacific până la 5.800 de metri altitudine pe pantele celui mai înalt vulcan din întreaga lume, Ojos Del Salado (6.893 de metri).

Citiți și: ORAȘ DE POVESTE

„Încălecarea pe înaripatul Pegas va avea loc la intrarea pe Salar de Uyuni, cea mai mare câmpie de sare din lume, rămasă în urma secării unui lac acum mai bine de 40.000 de ani.

După traversarea acestuia, care va dura două zile, vom înainta către Chile printre vulcani, gheizere și alte câmpii de sare la o altitudine medie de 3.500 de metri. Aici vom avea 7 zile fără nicio așezare, prin deșert de mare altitudine. Vom supune la testul suprem de calitate bicicletele Pegas, prin sare, nisip și drumuri accidentate. La intrarea în Chile va urma o porțiune de asfalt. Apoi vom traversa Chile și, totodată, deșertul Atacama până la Oceanul Pacific, încheind astfel prima parte a expediției.

Partea a doua începe tot pe malul Oceanului. De această dată, avem 2 zile pentru 250 de kilometri, dintre care peste 100 pe asfalt. Acolo vom încerca să urcăm pe biciclete de la malul Oceanului până la peste 5.500 de metri altitudine pe pantele celui mai înalt vulcan din lume, Ojos Del Salado, la 6.893 de metri.”, a declarat pentru Agerpres unul dintre cei 3 temerari, Cătălin Neacșu.

Deșertul Atacama este cel mai arid loc de pe Pământ. Timp de 10 ani consecutivi aici nu s-au înregistrat precipitații. Diferențele de temperatură zi/noapte sunt uriașe: de la peste 30 de grade Celsius ziua la sub zero grade noaptea.

Cei trei piteșteni nu sunt la prima lor aventură de acest gen. Până acum, au mai cucerit vârfurile muntoase Mont Blanc, Kilimanjaro și Ebrus. De altfel, și-au propus să escaladeze fiecare cel mai înalt vârf din fiecare continent (7 vârfuri, pe 7 continente).

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3