NOR CURIER 930X122

primar_autocar_kragujevac

30 de copii piteşteni au plecat în Serbia

30 de copii din Piteşti, selectaţi pe baza situaţiei materiale şi a notelor obţinute la clase, au plecat luni, 16 iulie 2012, spre Serbia, acolo unde vor petrece un sejur până pe 29 iulie. Minorii – însoţiţi de 4 cadre didactice – fac parte dintr-un deja tradiţional program de „schimb de copii” între municipalităţile din Piteşti şi Kragujevac (Serbia) care sunt înfrăţite de mai bine de 40 de ani. La rândul lor, 30 de copii din Kragujevac vor ajunge mâine în Piteşti de unde vor pleca pe Litoral pentru un sejur de două săptămâni.

Autocarul a preluat copiii din parcarea Primăriei care era ieri dimineaţă plină cu părinţi, fraţi şi surori ai celor ce plecau în excursie, plus angajaţi ai Primăriei. Emoţiile – fireşti – erau mai mult de partea părinţilor, în vreme ce copiii erau în al nouălea cer pentru această experienţă.

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a ţinut să le dea elevilor câteva sfaturi. „Acolo, în Serbia, nu vă reprezentaţi pe voi: nu ştie nimeni de Popescu, de Ionescu… Vă va şti lumea de copiii din Piteşti.

Prin comportamentul vostru trebuie să schimbaţi imaginea pe care o are România în lume. De asemenea, exersaţi limbile străine, aveţi un bun prilej pentru a face acest lucru. În rest, să aveţi un sejur plăcut!”, le-a transmis primarul copiilor.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90