NOR CURIER 930X122

    itm

    Amenzi grele pentru muncă la negru!

    Potrivit unui raport remis astăzi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, ITM a făcut luna trecută 228 de controale. Au fost date 37 de sancţiuni, iar valoarea amenzilor a depășit 300.000 de lei. De asemenea, au fost depistate 40 de persoane fără forme legale de angajare.

    Cele 40 de persoane lucrau „la negru” la un număr de 20 de firme. Valoarea totală a amenzilor date pentru muncă fără forme legale a fost de 266.000 de lei.

    Au fost făcute controale și privind respectarea prevederilor Codului Muncii, a actelor normative de dreptul muncii, precum şi a clauzelor contractelor colective de muncă, fiind aplicate amenzi în valoare totală de peste 257.000 de lei. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost date 214 sancţiuni contravenţionale, amenzile ridicându-se la 97.000 de lei. Au fost avizate şi 12 evenimente cu capacitate temporară de muncă. Principalele domenii de activitate în care s-au constatat deficienţe sunt transporturile, industria alimentară şi construcţia de maşini.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90