930 x122 grota rece

autostrada

5 VARIANTE PENTRU AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU – VEZI HARTA COMPLETĂ!

Autoritățile de la Transporturi iau în calcul 5 variante de traseu pentru autostrada A1 Pitești-Sibiu: varianta „veche” din 2008 și alte 4 noi variante așa cum au reieșit în cadrul revizuirii Studiului de Fezabilitate. (…)

Citiți și: Zi de sărbătoare marcată de accidente multiple. Încă unul, acum, în Argeș

În prezent se află în derulare contractul de revizuire a Studiului de Fezabilitate pentru autostrada A1 Pitești-Sibiu, probabil cel mai important proiect de infrastructură rutieră din țară. De revizuirea SF-ului se ocupă Asocierea Spea Ingineria Europea S.A. Milano Italia Sucursala București – Tecnic Consulting Engineering Romania SRL.

În urma primelor studii au reieșit 4 variante de traseu pentru viitoarea autostradă, la care se adaugă și varianta „originală” de traseu din SF-ul din 2008. (…)

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Dintre cele 5 trasee propuse, un traseu (în roșu pe hartă) urmărește îndeaproape varianta originală din 2008 (în albastru pe hartă), iar pe harta CNADNR apare ca „varianta propusă”. Față de traseul din 2008, traseul roșu diferă în zone precum Tălmaciu și Câinenii Mici sau în apropierea municipiului Curtea de Argeș.

O alta variantă de traseu o ia pe la stânga lacului Merișani și, practic, ocolește Curtea de Argeș, „reunindu-se” cu cele două trasee (roșu și albastru) la Bălțeni.

Tot din această localitate se desprinde către Călimănești o altă variantă de traseu (verde pe hartă), care se reunește cu „restul” în zona Racovița-Copăceni.

Varianta turcoaz (albastru deschis) cotește și ea spre Călimănești față de aliniamentul original și ajunge apoi tot în zona Racovița-Copăceni. (Sursa: http://www.hotnews.ro/)

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a pus în dezbatere publică cele 5 variante, cei interesați având la dispoziție până pe 11 decembrie 2015 un forum de discuții la adresa http://forum.cnadnr.ro/.

Potrivit CNADNR, pe data de 15 decembrie 2015 proiectantul va preda studiul final pentru Secțiunea 1 (10, 3 km) Sibiu-Boița și Secțiunea 5 (30, 7 km) Curtea de Argeș-Pitești, iar pe 15 iulie 2016 pentru Secțiunea 2 (26 km) Boița-Racovița, Secțiunea 3 (20 km) Racovița-Văleni, Secțiunea 4 (29, 6 km) Văleni-Curtea de Argeș și Secțiunea 6 DN 73C Tigveni-Râmnicu Vâlcea.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3