930×122 CAPRA 5

    avarie1

    5.000 de piteşteni fără apă caldă şi căldură

    O avarie la reţeaua de termoficare a oraşului Piteşti înregistrată sâmbătă, 25 februarie 2012, a făcut ca circa 5.000 de cetăţeni să nu aibă căldură şi apă caldă până duminică. Noroc că vremea s-a mai încălzit, altfel ar fi fost mai dificil pentru lume să suporte.

     

    Problema a apărut în zona Câmpineanu unde apa din reţele a putut fi văzută ţâşnind din pământ până la 10 metri înălţime, din cauza presiunii. „Avaria s-a produs din cauza vechimii reţelelor din zona respectivă, dar şi a diferenţelor de presiune în regim noapte şi zi.

    Noaptea este mai frig, iar ziua este mai cald, aşa că şi presiunile în coloane sunt diferite. La aceasta s-a adăugat şi topirea zăpezii, apa rece curgând pe conductele încălzite. De aici şi până la o adevărată explozie nu a fost mult”, ne-a declarat Sorin Apostoliceanu, şeful serviciului facturare de la SC Termo Calor Confort SA.

    Pentru remedierea problemei s-a lucrat contra-cronometru, cu mai multe echipaje de intervenţie.

    Au fost afectaţi consumatori din zonele Tudor Vladimirescu, Centru, Popa Şapcă şi Exerciţiu (acolo unde încă nu au fost montate centrale termice de cartier).

    Unde au fost montate centrale de cartier nu au fost probleme cu avariile în această iarnă. Tocmai de aceea în 2012 Primăria şi SC Termo Calor vor continua investiţiile în crearea de noi centrale termice de cartier.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3