New Profesional Consult 930 x 122

    Lumini2011Pitesti12

    7 kilometri de ţurţuri

    În acest an, în aşteptarea sărbatorii Crăciunului, Piteştiul a îmbrăcat haine de sărbătoare. Străzile, copacii, parcurile şi aleile oraşului au fost împodobite cu milioane de beculeţe şi ornamente multicolore. Câteva date privind iluminatul ornamental de sărbători reţin atenţia.

    Nou achizitionate, instalaţiile pentru iluminat festiv care au fost montate sunt  ecologice, de tip led şi au un consum  redus de energie şi durata mare de viaţă. Ornamentele au fost montate pe parcursul a două luni, bugetul pentru decoraţiunile de sărbătoari în acest an fiind de 100 000  lei.

    Costul consumului de energie electrică aferent iluminatului ornamental în acest an este estimat la aproximativ 40.000 lei, cu 15% mai scăzut decât anul trecut.

    Pe strazile oraşului au fost montaţi 7 km de ţurturi luminoşi, peste 180  de perdele luminoase, 420 instalaţii pe stâlpi, figurine tridimensionale, fulgi dinamici, baghete luminoase, cetină de brad şi pomişori luminoşi.

    Bradul din faţa Primăriei are 16 m înălţime şi a fost împodobit cu aproximativ 30.000 de beculeţe, figurine luminoase, ornamente globuri şi beteală.

    În zona pietonală din faţa Primăriei au fost montate bannere luminoase, 200 m liniari de ghirlande tip ramuri, sfere şi arici  luminoşi, iar în zona fântânii arteziene a fost creat un peisaj de basm cu reni, brăduţi împodobiţi, gheţari, ţurţuri şi  baghete luminoase.Culorile predominante în acest an în zona centrală sunt albul şi roşul.

    Acest decor va fi completat  ca şi anul trecut cu scena naşterii Domnului Iisus Hristos, în apropierea sărbătorii Crăciunului.

    Totodată, piteştenii vor fi aşteptaţi în preajma Crăciunului atât la pationoarul artificial din Pădurea Trivale, cât şi în Orăşelul Copiilor amenajat în parcul Ştrand.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90