New Profesional Consult 930 x 122

    talking-plate

    A apărut farfuria…”vorbitoare”!

    Obezitatea este una din marile probleme cu care se confruntă milioane de persoane din întreaga lume. Tot obezitatea este şi una din principalele cauze ale mortalităţii, iar costurile sociale şi economice sunt uriaşe. Tocmai de aceea lupta împotriva acestui flagel include şi „arme” care mai de care mai inedite, iar în cazul de faţă vorbim de o farfurie…”vorbitoare”!

    Medicii din Marea Britanie au inventat un dispozitiv menit să ajute la reglarea ritmului în care persoanele mănâncă. Daily Mail susţine că dispozitivul costă 1750 de euro şi este deja folosit în iniţiativa Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie pentru a ajuta sute de familii de obezi să slăbească.

    Dispozitivul are două părţi: un cântar aşezat sub farfuria cu mâncare şi un ecran de calculator ce arată un grafic al alimentelor consumate în funcţie de ritmul cu care utilizatorul termină mâncarea de pe farfurie.

    O linie roşie pe ecran arată viteza utilizatorului de a mânca, în timp ce o linie albastră arată o rată de alimentaţie sănătoasă.

    Dacă utilizatorul înfulecă mâncarea, linia roşie se îndepărtează de cea albastră, avertizându-l să reducă din viteză. Dacă linia deviază prea mult, vocea calculatorului îi spune acestuia să încetinească ritmul. De asemenea, pe ecran va apărea un mesaj care le va reaminti utilizatorilor să se gândească dacă s-au săturat: „Te simţi plin?”.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90