New Profesional Consult 930 x 122

    piata

    A inceput Toamna Pitesteana

    Vineri, 8 octombrie 2010,  a debutat la Pitesti o noua editie a Toamnei Pitestene, varianta locala a Sarbatorii Recoltei. Peste 200 de comercianti au ocupat piata Vaile Milea cu produse care mai de care mai apetisante, incepand cu fructe si legume si pana la produse lactate, pastrama si chiar produse mestesugaresti. Evenimentul este organizat de Primaria Pitesti si va dura pana pe 17 octombrie.

    Din pacate, cel putin pentru ziua deschiderii manifestarii, frigul de la Pitesti i-a tinut destul de departe pe cumparatori, comerciantii temandu-se ca vor avea parte de un esec din acest motiv. La ora deschiderii – 11,00 – se inregistrau 6 grade Celsius la Pitesti!

    Pendiuc si Nicolescu, la cumparaturi
    Toamna Pitesteana a fost deschisa de primarul municipiului Pitesti, Constantin Nicolescu, si de presedintele Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu. „Speram ca vremea sa fie mai buna in perioada urmatoare iar cei care au facut efortul de veni cu marfa aici sa fie multumiti, la fel ca si cetatenii care au posibilitatea sa cumpere produse ieftine. Oferta este una vasta”, a spus Pendiuc.

    „Ii felicit pe organizatori pentru eveniment. Se dovedeste ca este vorba de o traditie care merita si trebuie sa fie respectata. Sper ca toti comerciantii sa aiba parte de vanzari bune”, a declarat, la randul sau, Nicolescu. Cei doi, insotiti si de alti reprezentanti ai administratiei locale, au vizitat apoi standurile, au baut cate un pahar cu must si si-au facut cumparaturi din piata agro-alimentara ad-hoc din Centru.

    Mercurial
    Iata insa si cateva din preturile principalelor produse expuse in piata Milea spre vanzare:
    Telemea oi: 20 de lei kilogramul
    Telemea vaca: 15 lei kilogramul
    Telemea capra: 21 de lei kilogramul
    Cas afumat: 20 de lei kilogramul
    Urda de burduf: 30 de lei kilogramul
    Pastrama: 22 de lei kilogramul

    Costita afumata: 25 de lei kilogramul
    Muschi afumat: 45 de lei kilogramul
    Miere: 10 lei borcanul mic
    Struguri: 5 lei kilogramul
    Piersici: 5 lei kilogramul
    Mere: 2-4 lei kilogramul

    Telina: 2,5 lei bucata
    Gogonele: 2 lei kilogramul
    Ardei: 3-4 lei kilogramul
    Conopida: 4 lei kilogramul
    Tuica: 10 lei litrul
    Must: 10 lei litrul (sau 3 lei paharul)

    Pe perioada manifestarii vor fi si spectacole de muzica populara sustinute de formatii ale Centrului Cultural Pitesti. Vor fi deschise si terase unde se vor gasi mici, frigarui, bere si vin fiert, dar si standuri ale comerciantilor de flori si material saditor.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90