NOR CURIER 930X122

cătălina buzoianu

A MURIT REGIZOAREA CĂTĂLINA BUZOIANU

A murit regizoarea Cătălina Buzoianu. Decesul a fost anunțat cu puțin timp în urmă de Casa de Producție TVR pe pagina sa de socializare. Cătălina Buzoianu avea 81 de ani.

Citiți și: Sfârșit tragic! Munții au mai făcut o victimă

Născută pe 13 aprilie 1938 în Brăila, Cătălina Buzoianu a fost unul dintre cei mai importanți regizori de teatru din țara noastră.

Într-un testimonial realizat la aniversarea a 80 de ani de viață ai marei regizoare, Horațiu Mălăele mărturisea: „Cătălina a fost zâna mea cea bună”. „Dac-aș face o statuie în fața Teatrului Mic, i-aș face-o Cătălinei Buzoianu, care o merită din plin. Și merită tot ce poate să însemne bucuria unei generații de actori care, când aud numele ei, prima reacție e să facă o plecăciune”, afirma Vladimir Găitan. Regizorul Mihai Măniuțiu spunea despre Cătălina Buzoianu: „O regizoare strălucită! Timp de zeci de ani, ea a fost unul dintre cei mai inovatori și semnificativi reprezentanți ai școlii de regie românească”.

Citiți și: Breaking News! Este doliu! A murit unul dintre cei mai valoroși români

Recent, alte două nume mari ale teatrului (dar și ale filmului) românesc, Florina Cercel și Monica Ghiuță, au murit.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3