New Profesional Consult 930 x 122

deces

A MURIT TIBERIU HĂRĂGUȘ

A murit cantautorul Tiberiu Hărăguș. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Jean Dumitrașcu, managerul Filarmonicii Pitești.

Citiți și: Doliu uriaș în sportul românesc: Un mare campion care a scris istorie a decedat

„(…) A fost sufletul de aur al muzicii din Pitești, cu un talent rar întâlnit în lumea folkului – și a făcut parte dintre cei mari, cântând alături de Tudor Gheorghe, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Ștefan Hrușcă, Florin Chilian.

Pe Tibi l-am angajat la Centrul Cultural Pitești în 2008, când rămăsese șomer după desființarea, de către niște oameni răi (și voi scrie într-o zi cine au fost), a Tehnic-Clubului. L-am rugat să țină cursuri de chitară pentru copii și să înființeze un grup folk – așa s-a născut P620 (Pitești, 620 de ani de la prima atestare documentară).

Citiți și: Breaking: Doliu imens în România! A murit!

A creat Imnul Piteștiului și a susținut sute și sute de spectacole. Am inventat serile La Fântână (muzicală), ani de zile am mers să cântăm în Ștrand.

Atât de mult mă respecta încât nu-mi refuza nimic – a fost chiar… primar peste Orășelul Copiilor, pe niște geruri năpraznice.

S-a luptat și a reușit să înființeze un festival național de folk în Pitești, TrivaleFest, pe care l-a organizat impecabil.

Tibi Hărăguș nu a fost doar o mare valoare culturală, ci și un NOBIL, un aristocrat al spiritului.

Aseară, la Filarmonica Pitești trebuia să cânte și să coordoneze spectacolul de Dragobete. I s-a făcut rău, a chemat Salvarea (de ani buni, era grav bolnav, dar nu s-a pensionat medical cum fac atâția șmecheri de români, s-a luptat cu boala). Spectacolul s-a ținut fără Tibi. La 8 dimineața l-a sunat pe colegul Stelică Neacșu să întrebe cum a ieșit, era preocupat. Lasă asta, spune cum te simți tu! Eu? Am făcut un infarct peste noapte, mă simt rău, nu pot respira. La 8:30 discutam cu Carmen Salub despre Tibi, înainte de o ședință. După ședință, aflăm că dragul nostru Tibi nu mai este printre noi!

Mă opresc aici, am mii de amintiri cu Tibi! Condoleanțe familiei!”, a scris managerul Filarmonicii Pitești pe pagina sa de socializare. 

Potrivit lui Jean Dumitrașcu, decesul a survenit la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90