930×122 CAPRA 5

deces

A MURIT TIBERIU HĂRĂGUȘ

A murit cantautorul Tiberiu Hărăguș. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Jean Dumitrașcu, managerul Filarmonicii Pitești.

Citiți și: Exclusiv: Caz înfiorător în Argeș! Găsit mort după luni de zile, în propria casă!

„(…) A fost sufletul de aur al muzicii din Pitești, cu un talent rar întâlnit în lumea folkului – și a făcut parte dintre cei mari, cântând alături de Tudor Gheorghe, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Ștefan Hrușcă, Florin Chilian.

Pe Tibi l-am angajat la Centrul Cultural Pitești în 2008, când rămăsese șomer după desființarea, de către niște oameni răi (și voi scrie într-o zi cine au fost), a Tehnic-Clubului. L-am rugat să țină cursuri de chitară pentru copii și să înființeze un grup folk – așa s-a născut P620 (Pitești, 620 de ani de la prima atestare documentară).

Citiți și: Șef din conducerea Lukoil, găsit mort

A creat Imnul Piteștiului și a susținut sute și sute de spectacole. Am inventat serile La Fântână (muzicală), ani de zile am mers să cântăm în Ștrand.

Atât de mult mă respecta încât nu-mi refuza nimic – a fost chiar… primar peste Orășelul Copiilor, pe niște geruri năpraznice.

S-a luptat și a reușit să înființeze un festival național de folk în Pitești, TrivaleFest, pe care l-a organizat impecabil.

Tibi Hărăguș nu a fost doar o mare valoare culturală, ci și un NOBIL, un aristocrat al spiritului.

Aseară, la Filarmonica Pitești trebuia să cânte și să coordoneze spectacolul de Dragobete. I s-a făcut rău, a chemat Salvarea (de ani buni, era grav bolnav, dar nu s-a pensionat medical cum fac atâția șmecheri de români, s-a luptat cu boala). Spectacolul s-a ținut fără Tibi. La 8 dimineața l-a sunat pe colegul Stelică Neacșu să întrebe cum a ieșit, era preocupat. Lasă asta, spune cum te simți tu! Eu? Am făcut un infarct peste noapte, mă simt rău, nu pot respira. La 8:30 discutam cu Carmen Salub despre Tibi, înainte de o ședință. După ședință, aflăm că dragul nostru Tibi nu mai este printre noi!

Mă opresc aici, am mii de amintiri cu Tibi! Condoleanțe familiei!”, a scris managerul Filarmonicii Pitești pe pagina sa de socializare. 

Potrivit lui Jean Dumitrașcu, decesul a survenit la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3