Eurial 930 x 122

accident

ACCIDENT GRAV, CU MORȚI ȘI RĂNIȚI

Un foarte grav accident de circulație a avut loc cu puțin timp în urmă pe DN1 – Centura de Vest a municipiului Ploieşti, în zona Strejnic.

Citiți și: A început ploaia în Pitești, au început și accidentele

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în accident au fost implicate un autobuz și o autobasculantă. „Conform primelor informaţii, autobuzul a lovit din spate autobasculanta, care circula cu viteză redusă.”, precizează sursa citată. Se pare că autobasculanta era încărcată cu nisip.

În autobuz, care făcea curse regulate pe ruta Mănești-Ploiești, s-ar fi aflat în jur de 40 de persoane. Bilanțul este tragic. Până la această oră sunt anunțate 5 persoane decedate și 28 de răniți (printre care, se pare, și minori). Autoritățile au declanșat plan roșu de intervenție, fiind nevoie și de operațiuni de descarcerare în cazul a 7 călători. La fața locului sunt numeroase echipaje medicale cu ambulanțe, lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, polițiști și jandarmi.

Citiți și: Accident în Argeș! Două mașini s-au ciocnit

Traficul rutier a fost deviat, rută ocolitoare fiind Centura de Est a municipiului Ploieşti, precizează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cauza accidentului încă nu este cunoscută.

ISU Prahova a pus la dispoziţia rudelor victimelor următoarele numere de telefon: 0244 515 933 și 0244 515 946.

UPDATE: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 10:10 traficul auto pe DN1 – Centura de Vest a municipiului Ploieşti a fost reluat în zona Strejnic și pe sensul de mers Bucureşti – Braşov. Pe sensul Braşov – Bucureşti circulaţia a fost reluată la ora 9:15.

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3