930 x122 grota rece

accident

ACCIDENT ÎN BASCOV. STÂLP „SECERAT”, TÂNĂR BĂUT ÎNCARCERAT

Un accident de circulație s-a produs azi noapte pe raza satului Schiau din comuna Bascov.

Citiți și: Accident cu 2 mașini lângă Pitești. Sunt persoane rănite

„S-au deplasat la fața locului o autospecială cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare și două ambulanțe SMURD (de prim ajutor calificat și de terapie intensivă mobilă).

Echipajele au găsit un autoturism răsturnat pe partea dreaptă, în gardul unei biserici, după ce a dărâmat un stâlp de electricitate, iar șoferul, în vârstă de 18 ani, se afla încarcerat.

Citiți și: Exclusiv/ Argeș. Accident deosebit de grav, acum! Intervenție de URGENȚĂ!

Ținând cont și de siguranța lor, dar conștienți și de faptul că fiecare secundă este foarte importantă pentru viața băiatului încarcerat, salvatorii au acționat, imediat, pentru a-i acorda îngrijiri medicale, dar și pentru descarcerare, chiar dacă au lucrat, pentru puțin timp, sub tensiune.

În timpul operațiunii de descarcerare, doi dintre paramedici au pătruns în interiorul mașinii, iar victima, care era în stare de semiconștiență, a fost monitorizată. I s-au montat guler cervical și ked și i s-a administrat oxigen, fiind permanent asistată de paramedici.

După înlăturarea ușii din stânga spate, s-a efectuat extracția băiatului, cu targa, în plan vertical, ulterior fiind predat echipajului SMURD de terapie intensivă mobilă. Acesta a fost transportat la spital, conștient, cooperant, cu dureri la nivelul coloanei și gâtului”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Potrivit Poliției, tânărul este din Curtea de Argeș, a fost rănit ușor, nu are permis de conducere și se afla sub influența alcoolului. „Întrucât rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără drept și conducere sub influența alcoolului”, transmite Poliția Județeană. (Sursă foto: ISU Argeș) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3