930×122 CAPRA 5

alcool

ACCIDENT MORTAL ÎN ARGEȘ – POLIȚIA REACȚIONEAZĂ

După accidentul rutier mortal de aseară din Argeș http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/tragedie-in-arges-accident-mortal/ provocat de viteza excesivă, dar și din cauza numărului mare de conducători auto prinși băuți la volan pe șoselele din județ sau încălcând diverse alte reguli de circulație, polițiștii reiau principalele recomandări pentru șoferi:

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

1.Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

2.Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

3.Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele.

4.Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa.

5.Folosiţi corect luminile pentru a vă face vizibili în trafic!

6.Nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi! Oboseala la volan vă poate fi fatală. Evitaţi pe cât posibil să circulaţi pe distanţe lungi noaptea.

7.Pe vreme de ploaie acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz! Câteva momente fără vizibilitate pot fi fatale.

De asemenea, având în vedere precipitațiile prognozate pentru aceste zile poliţiştii argeșeni le atrag atenţia participanţilor la trafic asupra circulaţiei în siguranţă pe drumurile publice în condiţii de ploaie şi carosabil umed. „Trebuie precizat că vremea ploioasă impune o manieră specială de conducere a autovehiculelor. Aderenţa scăzută a pneurilor la suprafaţa de rulare şi vizibilitatea redusă trebuie să-i determine pe cei de la volan să-şi sporească prudenţa, să circule cu viteză mult redusă, în funcţie de particularităţile drumului şi traficului, să mărească distanţa de siguranţă dintre vehicule şi – foarte important! – să evite efectuarea depăşirilor (cele mai complexe şi periculoase manevre în trafic).”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Argeș. (Foto: Arhivă)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90