Donaris 930 x 122

accident

ACCIDENT ÎN PITEȘTI: ISU ARGEȘ, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

Accident în Pitești: ISU Argeș, anunț de ultimă oră. În urmă cu puțin timp, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș a transmis primul comunicat oficial de presă în legătură cu accidentul din această dimineață de pe strada Smeurei din Pitești, în care au fost implicate două autocare cu angajați de la uzina Automobile Dacia din Mioveni.

Citiți și: Accident cu 2 mașini lângă Pitești. Sunt persoane rănite

„În jurul orei 6, la nivelul județului Argeș a fost activat Planul Roșu de intervenție în urma sesizării faptului că un accident cu victime multiple a avut loc în municipiul Pitești, pe strada Smeurei, între două autocare care transportau muncitori. Imediat spre locul evenimentului s-au deplasat toate echipajele medicale disponibile ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și ale Serviciului Județean de Ambulanță, dar și autospeciale de descarcerare și cu apă și spumă.

39 de salvatori din cadrul ISU Argeș, cu 7 ambulanțe SMURD de prim-ajutor și de terapie intensivă mobilă, o autospecială cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport victime multiple și o autospecială de primă intervenție și comandă, alături de 4 ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Argeș și 8 echipaje ale Poliției, au acționat la fața locului, sub coordonarea prefectului județului, Cristian Soare. Funcția de comandant al acțiunii a fost îndeplinită de împuternicit inspector-șef al ISU Argeș, maiorul Bogdan Olar.

Citiți și: Exclusiv/ Argeș. Accident deosebit de grav, acum! Intervenție de URGENȚĂ!

În cele două mijloace de transport se aflau peste 80 de persoane, iar în urma accidentului au rezultat 17 victime –  o persoană încarcerată (șoferul unuia dintre autocare) și 16 pasageri, care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii au acționat pentru descarcerarea șoferului, ulterior fiind predat unui echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă și transportat la spital. Tuturor celor 17 victime, care prezentau traumatisme (8 femei și 9 bărbați cu vârste cuprinse între 32 și 61 de ani), li s-a acordat primul ajutor și au fost transportate la Spitalul Județean Argeș.”, transmite ISU Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90