930×122 CAPRA 5

exercitiu_cbrn

Simulare: accidente chimice în 5 localităţi din Argeş!

Un accident chimic este scenariul cel mai rău de care se tem autorităţile din Piteşti şi din localităţile limitrofe, dată fiind prezenţa platformei petrochimice din zona Bradu. Un scenariu care impune exerciţii de alarmare şi pregătire a persoanelor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Conform planului judeţean de pregătire împotriva dezastrelor, în această lună sunt programate în Argeş 3 exerciţii de alarmare.

Este vorba de simulări de intervenţie în caz de inundaţii în localităţile Lereşti, Schitu Goleşti şi Stâlpeni.

Pentru luna noiembrie, autorităţile au pregătit exerciţii în mai multe localităţi, dar toate au acelaşi specific: simulează condiţiile producerii unui accident chimic. Exerciţiile vor avea loc în Albota, Oarja, Bradu, Căteasca și Moşoaia, în timp ce în Poiana Lacului scenariul prevede producerea unui accident grav la magistralele de transport pentru produse petroliere.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3