930 x122 grota rece

modificare sistem unitar de pensii

    Acești români vor putea ieși la pensie după doar 25 de ani!

    Veste bună pentru români! O nouă categorie de angajați va putea ieşi la pensie după 25 de ani de muncă. Acest lucru se va putea întâmpla doar dacă aceștia îndeplinesc anumite condiţii.

    Potrivit unui proiect legislativ aflat în dezbatere la Senat, românii care au avut activități încadrate în grupa I și/ sau a II-a de muncă în unele unități ar putea ieşi mai devreme la pensie, notează Avocatnet.ro.

    Acest proiect urmărește modificarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Cu toate acestea, este vorba despre românii care au lucrat în unitățile cu profil chimie și petrochimie.

    De asemenea, tot în categoria locurilor de muncă în condiții speciale vor fi încadrate și activitățile care au fost desfășurate de muncitorii şi personalul tehnic operativ pe întreg teritoriul unităţilor din subordinea Ministerului Industriei Chimice și Petrochimice, cu profil chimie și petrochimie, încadrate în grupele I și/ sau II de muncă.

    Potrivit sursei citate, tot în dezbaterea care are loc acum la Senat, se stabilește dacă va fi asimilată stagiului de cotizare în condiții speciale de muncă și perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001. Este vorba despre perioada în care salariații au desfăşurat activităţi la locurile de muncă încadrate în grupele I și/ sau II de muncă.

    Mai exact, pentru angajații care au lucrat în industria chimică sau petrochimie, reducerea vârstei standard de pensionare va fi de 13 ani. În același timp, stagiul complet de cotizare este stabilit la 25 de ani.

    Un lucru important de menționat este faptul că și românii care au ieșit la pensie pot beneficia de prevederile din proiect, la cerere.

    Foto descriptiv: Spynews.ro

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90