New Profesional Consult 930 x 122

    irigatii1

    Act normativ tardiv

    Guvernul are în pregătire un act normativ, care ar fi trebuit adoptat de autorităţi imediat după revoluţie, când a început marea devalizare a sistemului naţional de irigaţii. Este vorba de ”Ordonanţa de Urgenţă privind interzicerea achiziţionării metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora, utilizate în activitatea de irigaţii şi de desecări”.

    Proiectul de act normativ, întocmit de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale care este condus de piteşteanul Daniel Constantin, prevede interzicerea pe 2 ani a achiziţionării „metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora, utilizate în activitatea de irigaţii şi de desecări, de tipul componentelor sau părţi de componente din ansamble sau subansamble mecanice, hidraulice, electrice şi de automatizare”.

    Pentru persoanele fizice, nerespectarea acestor prevederi vor constitui contravenţii şi se vor sancţiona cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei.

    Societăţile comerciale de colectare a fierului vechi, pe lângă amendă, vor fi sancţionate şi cu anularea autorizaţiei de colectare.

    Termenul de doi ani de aplicare a actului normativ va putea fi prelungit prin hotărâre a Guvernului.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3