Eurial 930 x 122

chelu_catalin

Actionarul principal de la Alprom si Electroarges a fost jefuit

Catalin Chelu, afaceristul din Galati implicat în dosarul Fatuloiu, a fost jefuit. Hotii au sustras din casa miliardarului mai multe arme, bunuri si bijuterii.

 

Hotii au intrat în casa unde locuieste tatal vitreg al omului de afaceri si au taiat cele trei lacate de la un dulap metalic. Se pare ca hotii au actionat la pont si stiau ca tatal omului de afaceri era plecat in Republica Moldova. Hotii au sustras doua arme vanatoare, un pistol cu bile, unul cu aer comprimat dar si 60 de gloante. Una dintre arme e un model special cu o luneta performanta care poate tinti pana la 2,5 km si a fost declarata ca arma de vanatoare. Din casa mai lipsesc bijiuterii si bunuri în valoare de 2500 de lei. Autorii furtului nu au fost identificati, iar ancheta este inca la inceput. Interesant de amintit este ca si BMW-ul X6 apartinand lui Chelu a fost spart de doua ori in fata aceleiasi locuinte din Galati de unde au fost furate armele. 

Catalin Chelu este actionarul majoritar al Electroargeș Curtea de Argeș si Alprom Pitesti. Acesta si-a trecut în portofoliu la inceputul lunii iulie un pachet de circa 33% din actiunile Argus Constanta pentru 8,9 milioane euro, dupa ce, la finele lunii trecute a cumparat un pachet de 46,5% din actiunile producatorului de abrazivi Carbochim Cluj (CBC) pentru alte cateva milioane de euro. Omul de afaceri a mai cumparat anul acesta pachete semnificative de actiuni la producatorul de vase emailate si seminee Ves Sighisoara, la producatorul de obiecte ceramice Faimar Baia Mare si producatorul de încaltaminte Aurora Targu-Frumos. Anul trecut el a achizitionat producatorul de aspiratoare electrice Electroarges Curtea de Arges (ELGS) si producatorul de lactate Natura Targoviste (INBO), platind pentru ambele companii peste sase mil. euro.

La finalul anului trecut omul de afaceri Catalin Chelu a parasit arestul IGPR, acolo unde a stat aproximativ trei luni în urma unui flagrant de dare de mita realizat de catre chestorul principal Dan-Valentin Fatuloiu. Magistratii de la Înalta Curte de Justitie si Casatie au dispus ca omul de afaceri galatean, actionar principal la Alprom si Electro­arges, sa fie cercetat în stare de libertate, alaturi de subalternii lui, Antonel Bunu, Badea Stefan si Gabriel Constantinescu, dupa ce acestia au prezentat instantei mai multe dovezi în încercarea de a demonstra ca Dan-Valentin Fatuloiu si familia sa aveau interese materiale directe în afacerea Alprom Pitesti, iar flagrantul organizat ar fi fost, în fapt, o capcana, menita sa-l înlature pe Chelu din conducerea fabricii de mobila de la Pitesti.

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3