NOR CURIER 930X122

teatru

Actorii pitesteni intra in vacanta

Pitesti. 7 iulie 2009. CJ Arges.
Sambata 11 iulie, ora 18.00, va rasuna ultimul gong al stagiunii teatrale 2008 – 2009, cu spectacolul „Jucatorul de baseball”, de Mircea M. Ionescu, in regia artistica a lui Matei Varodi. Din distributie fac parte tinerii actori Iulia Serban, Dan Andrei si Robert Tudor.
Stagiunea a reusit sa impuna o diversitate a pieselor, prin promovarea, cu curaj, a unor autori romani si chiar argeseni, premiati in concursurile de dramaturgie (Doru Motoc, Pusi Dinulescu, Dan Pantoiu, Daniel Militaru). A existat si o stare de competitivitate, prin participarea la Festivalurile Internationale (Kraguevac – Serbia, Fer – Albania) sau nationale (Buzau) si la turneul din Suedia si Danemarca.
Pentru prima data au fost accesate fonduri din Germania, pentru piesa „Peste cu mazare”, de Ana Maria Bamberger.
Festivalul International al Teatrului de Studio (DavilaInterfest) si-a derulat a XII-a editie, la care teatrul nostru a obtinut Marele Premiu pentru cel mai bun spectacol „Skin Deep”, de Paul Meade, in regia artistica a lui Dan Tudor si prin actorul Florin Dumitru, Premiul pentru cel mai bun actor.
Premierele stagiuni trecute au fost urmatoarele, la sectia proza: „O scrisoare pierduta”, de I.L. Caragiale, regia artistica Zoltan Schapira (Suedia); „Jucatorul de baseball”, de Mircea M. Ionescu, regia artistica Matei Varodi, premiera absoluta; „Negustorul de timp”, de Matei Visniec, regia artistica Mihai Lungeanu; „Peste cu mazare”, Ana Maria Bamberger, regia artistica Liana Ceterchi; „Bust de femeie in lumina astrala”, de Doru Motoc, regia artistica Matei Varodi; „Lady Capuletti”, de Nina Mazur, regia artistica Nevena Miteva (Bulgaria), la sectia de estrada: Clasic si modern, de George Diaconescu si Dan Dimitriu; „Ce seara minunata”, regia artistica Paul Surugiu; „La Revista nU E criza”, de Daniel Militaru si Dan Ioan Pantoiu, regia artistica Emilian Cortea; la sectia papusi: „Cautam vedete”, regia artistica Nicolae Banica; „Ladita fermecata”, regia artistica Nicolae Banica; la sectia folclor: „Sunt fecior de argesean”.
Spectacolul „Lady Capuletti” a participat la Festivalul International de Teatru de la Fer (Albania), acolo unde actrita Luminita Borta a obtinut Premiul pentru interpretare . ”Prezenta in Festivalul International de Teatru „Apollonia” a Teatrului „Al. Davila” a constituit un moment de referinta si a intarit in randul oamenilor de teatru din Albania dorinta de a colabora cu omologii lor din Romania, in special cu Teatrul dumneavoastra. Inchei, exprimandu-mi multumirile pentru initiativa pe care ati avut-o de a reprezenta Romania in cadrul Festivalului International de Teatru si sper ca aceasta colaborare a dumneavoastra cu Albania va continua. Din partea Ambasadei, va asigur de tot sprijnul” (Din Scrisoarea Domnului Viorel Stanila, Ambasadorul Romaniei in Albania, 9 mai 2009).
In aceasta stagiune, 2008 – 2009, in perioada septembrie – iulie, au fost prezentate 12 premiere: 6 la proza, 3 la estrada, 1 la folclor si 2 la papusi. Au fost prezentate 357 de spectacole dintre care 130 la proza, cu 17 spectacole.
Spectacolele s-au desfasurat atat la sediu, cat si in alte localitati din tara si strainatate: Curtea de Arges, Campulung, Boteni, Mioveni, Topoloveni, Bucuresti, Malureni, Titesti, Valea Mare Pravat, Leresti, Schitu Golesti, Buzau, Balilesti, Vulturesti, Stockholm, Malmo, Vexjo, Solvesborg (Suedia), Kraguevac si Belgrad (Serbia), Fer (Albania).
Stagiunea 2009 – 2010 se va deschide spre sfarsitul lunii septembrie.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3