930X122 MAIA

Arges

ACUM: PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ – STATUL, FURAT CA ÎN CODRU

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Sibiu fac 25 de percheziții în 4 județe, printre care și Argeș, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 2.000.000 de euro prin înșelăciune și evaziune fiscală. Celelalte județe sunt Sibiu, Brașov și Mureș. Perchezițiile vizează destructurarea unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală și înșelăciune cu consecinţe deosebit de grave, anunță Poliția Română, care nu precizează identitatea suspecților.

Citiți și: Incredibil! Somn de voie: trei paznici prinși dormind, altul era băut!

Din cercetări a reieşit faptul că începând din anul 2012 membrii grupării ar fi creat un circuit fiscal fictiv pentru a obţine fraudulos compensări şi restituiri de la bugetul de stat pentru diferiţi beneficiari. Aceştia ar fi evidenţiat în actele contabile ale firmelor pe care le controlau achiziţii fictive de materiale de construcţii şi ar fi diminuat valoarea reală a taxelor şi impozitelor datorate statului, potrivit sursei citate.

De asemenea, părţile sociale ale unora dintre firmele controlate care acumulau datorii mari ar fi fost cesionate către persoane nesolvabile, de obicei cu domiciliul într-un alt judeţ, astfel încât să îngreuneze un eventual control fiscal şi recuperarea prejudiciului.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Totodată, prin firme interpuse pe care le controlau, membrii grupării ar fi achiziţionat mărfuri de la parteneri comerciali de bună-credinţă, pe care i-ar fi indus ulterior în eroare, lăsându-le ca şi garanţie de plată bilete la ordin/CEC-uri fără acoperire.

Polițiștii vor pune în aplicare 50 de mandate de aducere, suspecții urmând să fie conduși la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audieri. La percheziții participă şi poliţişti ai structurilor de combatere a criminalității organizate din Argeș, Alba, Mureș și Brașov, poliţişti din Sibiu şi jandarmi. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, de Departamentul de Informații și Protecție Internă şi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. (Foto: Arhivă)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3