Donaris 930 x 122

cod portocaliu

ACUM: VEȘTI PROASTE DE LA METEOROLOGI PENTRU ARGEȘENI

Acum: Vești proaste de la meteorologi pentru argeșeni. În urmă cu puțin timp, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările de vreme rea. ANM a emis noi coduri galbene și portocalii. Unul dintre cele două coduri portocalii emise vizează și întreg județul Argeș.

Citiți și: România, lovită de ciclon. Cod Portocaliu de ninsori abundente

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 11 – 2 martie, ora 20. Fenomen vizat: val de frig. Zone afectate: toată țara.

Citiți și: Vremea pe următoarele zile ne dă fiori!

Valul de frig va persista și se va intensifica pe parcursul nopților, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Temperaturile maxime vor rămâne negative în toate regiunile și va fi ger, mai ales dimineața și noaptea.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 11 – 2 martie, ora 20. Fenomen vizat: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua. Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia (inclusiv județul Argeș) și Dobrogea.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, gerul va persista în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile negative înregistrate de-a lungul timpului în această perioadă a anului.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte (sub -25 de grade).

Notă: În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie), temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Oltenia.

Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) și până duminică (4 martie) vor fi intervale de timp cu precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul și sudul țării. La început va ninge, iar apoi, trecător, vor fi precipitații mixte și se va forma polei.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90