Eurial 930 x 122

APM-Arges

Acuzatii de spionaj la Mediu!

Nu cu mult timp in urma, aproape in acelasi timp in care fostul subprefect Zoltan Kalman a venit la conducerea Agentiei Regionale de Mediu Pitesti, in institutie s-au produs schimbari importante. Unele posturi au fost desfiintate, altele au fost scoase la concurs. Unii angajati s-au trezit, astfel, pe dinafara. Dupa ce a fost acuzata ca a obstructionat activitatea institutiei, Gabriela Dudau, una dintre cele mai vechi angajate ale institutiei (aproape 17 ani vechime) s-a trezit pusa pe liber. I s-a tras de la faptul ca nu a vrut sa permita accesul lui Kalman, cel care nu avea decizie de numire, in biroul in care tinea cartile de munca. Trezindu-se data afara, femeia a facut un dosar privind activitatea de la Mediu, dosar care contine acuzatii foarte grave la adresa conducerii institutiei.

In primul rand, Gabriela Dudau sustine ca schimbarile de la Mediu au fost eminamente politice. „Consider ca nu suntem niste saci de cartofi preluati la piata de en-gross. Nu stiu daca o persoana ca mine cu o vechime de 17 ani in sistemul de mediu trebuie sa plece la comanda politica, dupa bunul plac al unora. Legile nu se mai respecta, persoanele sunt considerate unelte pentru a fi folosite pentru interese personale si de partid”, se arata intr-o adresa a Gabrielei Dudau. Ceea ce urmeaza, insa, este si mai si.

Redam in cele ce urmeaza alte pasaje interesante din scrisoarea doamnei Dudau care, de altfel, a fost prezentata si comisiei de disciplina a Agentiei de Protectia Mediului. „Aceasta conducere ameninta cu comisia de disciplina in conditiile in care esti deja judecata, cu inregistrari (legale sau nu stim), cu capturi din sistemul antiefractie care, de fapt, nu este pentru hoti, ci pentru angajatii care nu au coloratura politica si nu se supun ordinelor scrise si verbale contrare legii. Folosirea autoturismelor institutiei in interese personale atat pentru ei, cat si pentru membrii familiei reprezinta o sfidare pentru angajati”, se mai arata in scrisoare.

Zoltan Kalman, seful de la Mediu, a explicat motivele care au stat la baza mutarii, initial, pe un alt post a Gabrielei Dudau, si eliberarii din functie, ulterior.

„Aceasta a refuzat administrarea dovezilor necesare verificarii modului de indeplinire a conditiilor minime de vechime in specialitatea studiilor necesare pentru ocuparea functiei publice de consilier clasa I, grad superior”, sustine Kalman. De asemenea, conducerea institutiei respinge acuzatiile formulate de Gabriela Dudau.

555×222 grota rece
eurial 570×90