NOR CURIER 930X122

    greva_profesori

    Adio BAC!

    Pitesti. 12 mai. 2010.
    Adio Bac! Nemultumiti de decizia Guvernului privind reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25% profesorii vor sa inghete anul scolar.

    Sindicalistii din educatie au anuntat ca, incepand cu data de 31 mai, cadrele didactice intra in greva generala pe termen nedeterminat. Incepand de astazi, acestia nu vor mai trece notele elevilor in catalog si nu vor mai participa la evaluarile nationale, iar Bacalaureatul va fi suspendat.
    Profesorii mai sunt nemultumiti de faptul ca proiectul Legii Educatiei Nationale contine o serie de masuri cu efecte negative asupra personalului din invatamant, cum ar fi cresterea somajului in randul cadrelor didactice ca urmare a pierderii titularizarii in sistem si trecerii clasei a IX-a la gimnaziu.
    Alte nemultumiri sunt legate de sistarea, incepand cu luna ianuarie 2010, a platii unor sporuri existente in contractele colective de munca, de reducerea personalului din invatamantul preuniversitar cu inca 15.000 de posturi si de neplata in primele trei luni ale anului 2010 a sporului de lucru in conditii grele. Nici studentii nu se lasa mai prejos si spun ca vor conditii decente de trai si de studiu, motiv pentru care acestia anunta ample actiuni de protest.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90