New Profesional Consult 930 x 122

ioan bălan

ADIO RADARE ÎN TUFIȘURI?

Adio radare în tufișuri? Toate mașinile cu aparat radar ar putea fi inscripționate cu însemnele Poliției Rutiere. Este propunerea unui deputat de Suceava, Ioan Bălan.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

De asemenea, parlamentarul vrea ca la constatarea contravențiilor toți polițiștii rutieri să poarte obligatoriu uniformă.

„Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule fără însemne distinctive sau de polițiști care nu poartă uniformă. Nerespectarea acestor prevederi atrage nulitatea procesului verbal de contravenție și sancționarea administrativă a polițistului.”, scrie inițiatorul în proiectul depus în Parlament.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

În plus, deputatul propune ca radarele mobile de tip pistol să fie folosite la o distanță de cel mult 10 metri de mașina Poliției Rutiere.

Parlamentarul argumentează că polițiștii sunt obligați să îndeplinească o normă de amenzi și că pentru realizarea normei utilizează aparate radar fixe și mobile din autovehicule neinscripționate și nu poartă uniformă.

„Lucrătorii Poliției Rutiere se concentrează, în marea parte a acțiunilor lor, pe activitățile de constatare și aplicare de sancțiuni și minimizează sau chiar nu întreprind în niciun fel acțiuni de prevenție a evenimentelor rutiere nedorite.”, motivează deputatul.

În opinia sa, polițiștii au devenit vânători de contravenienți. Din punctul lui de vedere, din această cauză s-a diminuat și respectul șoferilor față de polițiști, cărora li se reproșează că „stau după tufiș” ca să dea amenzi.

Propunerea se va transforma în lege dacă va fi votată favorabilă în Senat și Camera Deputaților.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3