New Profesional Consult 930 x 122

15 august

ADORMIREA MAICII DOMNULUI – CE NU TREBUIE SĂ SPUI AZI

Adormirea Maicii Domnului, considerată una dintre cele mai importante sărbători închinate „celei mai cinstite decât heruvimii şi mai mărite fără de asemănare decât serafimii”, este celebrată de creştin-ortodocşi în fiecare an pe 15 august.

Citiți și: Argeș. Circulație interzisă mai multe zile!

Pentru acest moment, credincioşii se pregătesc timp de două săptămâni prin post şi rugăciune. În calendarul Bisericii Ortodoxe există patru sărbători închinate Fecioarei Maria: Naşterea Maicii Domnului, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Bunavestire şi aceasta din urmă, considerată a fi de o covârşitoare însemnătate. Biserica Ortodoxă o cinsteşte cum se cuvine pe Maica Domnului, aceasta fiind pomenită la fiecare slujbă prin rugăciuni, cântări religioase, acatiste sau paraclise.

Pe Fecioara Maria o au ca şi ocrotitoare copiii care au fost botezaţi cu numele ei sfânt şi tot ea este purtătoarea de grijă a tuturor mănăstirilor din ţara noastră.

Citiți și: O NOUĂ ZI LIBERĂ AR PUTEA FI APROBATĂ

Potrivit specialiştilor în etnografie şi foclor, de Sfânta Maria se culeg flori şi se pun la icoana Preacuratei, considerându-se că ele vor fi bune de leac. De asemenea, gospodinele duc astăzi la biserică fructe pe care le slujesc şi pe care apoi le dau de pomană pentru sufletul rudelor decedate.

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare de tristeţe pentru creştini deoarece se cinstesc moartea şi înălţarea Fecioarei Maria cu trupul la cer. Conform tradiţiilor bisericeşti, pe data de 15 august, cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria, nu se spune „La mulţi ani!” celor care poartă numele sfintei. Cei care poartă numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, respectiv la Naşterea Maicii Domnului. (Sursa: http://ortodoxia.rol.ro/, titlul și editarea: http://epitesti.ro/

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90