New Profesional Consult 930 x 122

mere_pere

Adunam mere cu pere

Una din capcanele pe care oamenii mari le intind celor mici si plini de visele si jocurile copilariei este aceea de a-i intreba ce este mai greu: un kilogram de mere, sa zicem, sau unul de pere? Evident, echilibrul este clar pentru cei mari, dar unii dintre cei mici sunt pusi in dificultate si pret de cateva secunde chiar cantaresc mental cele doua cantitati. Si daca tot vorbim de mere si de pere, adunatul celor doua categorii de fructe este interzis, se stie, tocmai pentru ca rezultatul nu poate fi corect.

Cam in acelasi registru se inscriu si discutiile despre alegerile din doua colegii din Maramures si din Neamt. Discutam exact de mere si de pere inca necoapte, caci pana la alegerile adevarate de la anul mai este mult. Intr-un fel stau lucrurile intr-un fief al PDL, cum este cel controlat de Pinalty, in alt fel stau lucrurile in Arges, sa spunem, acolo unde jupani sunt Nicolescu si PSD-ul sau.

Metodele de lucru ale ambelor tabere sunt similare, cu un plus, evident, pentru cei de la putere care au si parghii sa actioneze, si institutii care sa ajute sau sa inchida ochii, si – mai ales – resurse. Pe ce se bazeaza PSD Arges cand vine vorba de votul in judet? Pe „armata” de primari. Oameni care aduc la vot – intr-un fel sau altul, poate prin simpla lor charisma, poate prin promisiuni sau chiar constrangeri – multimi intregi de cetateni care voteaza asa cum canta edilul.

Asa au stat lucrurile si in Neamt, acolo unde taierile de salarii, promisiunile neonorate ale celor de la putere, disponibilizarile si traiul mai scump nu au rascolit indeajuns constiintele oamenilor incat sa ii determine pe acestia sa voteze in ciuda PDL. S-a vazut, de altfel, ca romanul nu e facut sa se revolte decat o data la nu stiu cati ani. Aproape ca a asistat impasibil la politicile de austeritate ale Guvernului pe care chiar daca il injura, il sustine pentru ca il suporta in continuare.

Cat despre USL, se vede treaba ca aceleasi mere si aceleasi pere dau batai mari de cap. Si aici adunam mere si pere (PSD si PNL), la care mai adaugam si cateva prune (PC). Desigur, din aceasta mixtura ar iesi, probabil, o tuica buna sau un gem aparte, dar atat. Am mai spus-o si o repet. Fara un liant care sa dea convingerea cetatenilor ca au in fata numai mere sau numai pere, USL va avea mari probleme.

Una peste alta, scorurile de la Neamt si Maramures nu sunt relevante. Concret, caci vorbim de colegii, scorul general este 1-1. Deci 50% la 50%. La anul se numara bobocii…

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90