Donaris 930 x 122

ZAMBET_PERFECT

Află care alimente nesănătoase ne protejează dantura!

Nu toate aşa numitele „alimente nesănătoase” au efecte negative asupra sănătăţii.

Unele dintre acestea, deşi nu sunt foarte recomandate în regimul alimentar, chiar au consecințe benefice asupra dinţilor. Iată o listă a alimentelor nesănătoase care ajută dinţii atunci când sunt consumate cu moderaţie!  

Ciocolata neagră are efectul de albire a dinţilor. Unul dintre antioxidanţii care se găsesc în compoziţia acesteia împiedică bacteriile să se lipească de dinţi. Ciocolata cu un conţinut mare de cacao neutralizează microorganismele care cauzează respiraţia urât mirositoare. De asemenea, ciocolata amăruie ajută la întărirea smalţului, deoarece în alcătuirea ei se găseşte un compus chimic numit teobromină, cu rol în creşterea rezistenţei dinţilor. Friptura. Fosforul din friptură protejează smalţul dinţilor. Cu cât mestecăm mai mult, cu atât gingiile noastre vor fi mai curate şi mai rezistente, arată un studiu de specialitate. Astfel, carnea roşie presupune mestecatul constant, ceea ce ajută la menţinerea gingiilor puternice şi  sănătoase. Brânza. Pe lângă conţinutul ridicat de calciu necesar pentru sănătatea dinţilor, brânza are şi rol de protecţie. În urma spălării cu pasta de dinţi se obţine un pH neutru. Acest efect poate fi obţinut şi prin consumarea unei porţii de brânză. Dacă pH-ul din gură scade la sub 5,5, acizii pot eroda şi decolora dinţii, permiţându-le cariilor să se dezvolte.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90