New Profesional Consult 930 x 122

dacia_duster1

Alain Prost va conduce o Dacia de 350 CP!

Alain Prost, celebrul campion de Formula 1, va pilota modelul Dacia Duster la competitia pe gheata Trofeul Andros. Fostul campion de Formula 1 va participa alaturi de producatorul auto roman la competitia Trofeul Andros, unde va testa fiabilitatea autovehiculului romanesc. Dacia intra in concursul pe gheata la categoria Silhouette.
“Sunt incantat sa concurez pe Dacia Duster. Este un vehicul complet nou si sunt mandru sa particip la promovarea acestuia intr-un context original cum este Trofeul Andros. Am incredere in automobil, avand in vedere colaborarea cu Renault Sport Technologies”, a explicat Alain Prost.
Dacia Duster (pentru că asta este denumirea oficiala a lui Dacia SUV) este o masina 4×4 robusta si fiabila, cu vocatie internationala si care va fi destinata clientilor aflati in cautarea unui vehicul offroad pentru uz cotidian la un pret accesibil. Lansarea sa pe piata este programata pentru anul 2010.
dacia_duster2 Caroseria a fost adaptata exigentelor concursului: suprafetele vitrate mari si pozitia montantului frontal au fost concepute pentru a oferi o buna vizibilitate frontala si laterala. Sub caroseria din fibra de sticla se afla un sasiu tubular si un motor V6 3l 24v al Aliantei Renault Nissan. Motorul a fost special pregatit pentru a oferi performante maxime in ciuda testelor dure la care va fi supus. Afisand o putere de 350 CP la 7 500 rot./min, motorul ofera un cuplu de 360 Nm la 5.500 rot./min.
Cutia de viteze cu 6 trepte permite o schimbare precisa si rapida a rapoartelor, chiar si in timpul virajelor pe gheata. Amplasarea motorului in partea posterioara a masinii are drept scop repartizarea optima a masei regulamentare de 950 kg.
Vehiculul de competitie Dacia Duster este echipat cu suspensii cu doua brate triunghiulare si amortizoare de cursa lunga, care ii permit sa abordeze terenurile dificile.
daciaduster Automobilul este echipat cu diferential cu alunecare limitata, indispensabil pentru conducerea in conditii extreme. Acest dispozitiv, care se regaseste si pe alte modele de competitie sau de serie concepute de Renault Sport Technologies, mentine eficienta vehiculului indiferent de gradul de aderenta la sol, de stilul de pilotaj sau de tipul de curba abordat. In plus, vehiculul de competitie Dacia Duster este echipat cu un sistem cu 4 roti directoare, pentru un control complet al traiectoriei. Acest sistem este mecanic, actionat printr-un mecanism conectat la directia fata, care poate fi ajustat rapid in functie de configuratia circuitului.
Trofeul Andros este recunoscut drept una dintre competitiile sportive foarte dificile, cu circuite pe gheata, a caror stare variaza in functie de conditiile meteo. Prin urmare, Alain Prost isi va putea pune in valoare aptitudinile de pilot profesionist, intr-o competitie care cere indemanare, rigoare si precizie. sursa daciagroup.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90