930X122 MAIA

centura_pitesti

Alba-neagra cu a doua centura a Pitestiului

Autoritatile centrale joaca pur si simplu alba-neagra cu a doua centura ocolitoare a Pitestiului. In timp ce fostul ministru al Transporturilor nici nu voia sa auda de proiect, actualul ministru a trecut investitia intre prioritatile din strategia pe urmatorii 3 ani!

In mod cu totul surprinzator, cea de-a doua centura ocolitoare a municipiului Pitesti (cea proiectata sa treaca pe ruta Bradu – Trivale – Valea Ursului) figureaza intre prioritatile Ministerului Transporturilor pentru perioada 2010 – 2013.

Spunem surprinzator deoarece fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, declarase ca a doua centura a Pitestiului nu se mai impune, deoarece exista deja o centura ocolitoare (varianta Sud) in care s-au investit peste 100 de milioane de euro.

Din punctul de vedere al lui Berceanu, aceasta prima centura a rezolvat problema traficului in zona Pitestiului.

Noul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, are insa alta parere. A doua centura a devenit brusc o prioritate, dar exista mari indoieli ca se va si realiza. Si asta deoarece strategia de transporturi pana in anul 2013 seamana mai mult cu o lista de promisiuni electorale.

Autoritatile judetene din Arges au strans in urma cu doi ani chiar si fonduri pentru proiectarea celei de-a doua rute ocolitoare a Pitestiului (circa 2 milioane de lei stranse de la parlamentari), dar degeaba. Fondurile alocate pentru colegiile din Arges au fost retrase ulterior de Guvern, astfel incat investitia nu a fost demarata.

 

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90