EcoMoto 930×122

    vot

    Alegerile locale, pe 10 iunie

    Argeşenii vor fi chemaţi la urne să îşi aleagă primarii, consilierii locali şi consilierii judeţeni, plus preşedintele Consiliului Judeţean, pe data de 10 iunie. Guvernul a decis marţi, 13 martie, prin hotărâre, data alegerilor locale din 2012 la care se preconizează că vor participa circa 10.000 de persoane din Argeş.

    Guvernul a decis ca alegerile locale să fie organizate la 10 iunie 2012, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale. Data alegerilor a fost decisă în şedinţa de marţi a Guvernului, prin hotărâre.

    La sfârşitul anului trecut, Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, dar Curtea Constituţională a decis, în luna ianuarie, că organizarea alegerilor locale şi parlamentare la aceeaşi dată determină încălcarea dreptului de a fi ales.

    Conform unor calcule, circa 1,5% din populaţia judeţului Argeş va participa în calitate de candidat la alegerile locale din 2012. În judeţ sunt 590.000 de cetăţeni înregistraţi, conform ultimului recensământ, dar numai circa 480.000 au drept de vot.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3