930×122 CAPRA 5

cod galben

ALERTĂ DE FURTUNĂ ÎN ARGEȘ

Alertă de furtună în Argeș. Două avertizări cod galben care vizează și întreg județul Argeș au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie.

Citiți și: Vreme extremă în Argeș! Este cod galben!

COD GALBEN 1

Interval de valabilitate: 6 mai, ora 14 – 6 mai 2019, ora 23. Fenomene vizate: perioade scurte de instabilitate atmosferică accentuată.

Citiți și: Argeș: Mesaj RO-Alert de vreme extremă! E urgie!

În intervalul de timp menționat, în Muntenia, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania, Dobrogea și la munte vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse.

Îndeosebi în intervale scurte de timp, se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

COD GALBEN 2

Interval de valabilitate: 6 mai, ora 23 – 7 mai 2019, ora 23. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică și precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte.

În intervalul de timp menționat, în Transilvania, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse și se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1.500 de metri vântul va avea intensificări mai mari de 70…80 km/h, spulberând zăpada.

Mai ales pe parcursul zilei de marți (7 mai 2019), local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

SMART KIDS 570×90