Donaris 930 x 122

cod galben

ALERTĂ DE ULTIMĂ ORĂ: ARGEȘUL, SUB AVERTIZARE DE FURTUNI

Alertă de ultimă oră: Argeșul, sub avertizare de furtuni. O nouă informare și alte două coduri galbene de vreme severă au fost emise în această dimineață de Administrația Națională de Meteorologie. Cele două coduri galbene vizează și județul Argeș.

Citiți și: Cod galben de vânt puternic în Argeș!

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 10 – 20 iunie 2019, ora 23. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică.

Citiți și: Cod galben de ploi și vijelii în Argeș, în acest weekend!

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor exista perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Notă: Marți (18 iunie), disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii pe arii restrânse în regiunile sudice-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN 1

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 12 – 18 iunie 2019, ora 23. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

În intervalul de timp vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

COD GALBEN 2

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 23 – 19 iunie 2019, ora 10. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Munteniei, precum și în Oltenia, vor mai fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441