New Profesional Consult 930 x 122

Arges

ALERTĂ HIDRO: RISC DE VIITURI MAJORE ÎN ARGEȘ

Alertă hidro: Risc de viituri majore în Argeș. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un cod galben și un cod portocaliu care vizează și județul Argeș.

Citiți și: A nins în Argeș!

Codurile au fost emise având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi a propagării.

COD GALBEN

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

În intervalul de timp 27.03.2018, ora 13 – 29.03.2018, ora 16, pe râurile din bazinele hidrografice Desnăţui (judeţele: Mehedinţi şi Dolj), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Băbeni (judeţele Vâlcea, Olt şi Dolj), Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), Neajlov (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu) și Sabar (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Ilfov şi Giurgiu).

Codul galben presupune risc de viituri sau creșteri rapide ale nivelului apei, cu depășirea cotelor de atenție, care nu provoacă pagube semnificative, dar care necesită o vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații (click pe hartă pentru mărire):

COD PORTOCALIU

-În intervalul de timp 27.03.2018, ora 13 – 28.03.2018, ora 9, pe râurile din bazinul hidrografic Teleorman – bazin superior şi mijlociu (judeţele Argeş şi Teleorman).

-În intervalul de timp 27.03.2018, ora 16 – 28.03.2018, ora 24, pe râurile din bazinul hidrografic Neajlov – bazin superior şi mijlociu (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu).

Codul portocaliu presupune risc de viituri majore, generatoare de revărsări importante, cu depășirea cotelor de inundație, care pot conduce la inundarea de gospodării și obiective social-economice. (Foto: Arhivă – descriptiv) 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90