930 x122 grota rece

    alexandru-tocilescu

    Alexandru Tocilescu a plecat sa regizeze in alta lume

    Regizor de teatru şi film, Alexandru Tocilescu s-a născut la 27 iulie 1946 şi a murit seara trecută la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, la vârsta de 65 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente.

    În perioada anilor ’80 a colaborat intens cu Teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti. Piesele puse în scenă la teatrul piteştean sunt „Amurgul unui cocor” de Junji Kinos Kinoshita, „Cafeneaua actriţei” de Emil Poenaru, „Reduta” de M.R. Iacoban, „Strada iubirii” de Angela Bocancea, „Apartamentul 13″ de Emil Poenaru şi „Maria şi copiii ei” de Osvaldo Drăgun.

    Pentru activitatea culturală a primit premii şi distincţii, printre care în 1999 Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol (O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, la Teatrul Naţional Bucureşti), în 2002 Premiul UNITER pentru întreaga activitate şi în 2006 Premiul pentru „cea mai bună regie” cu piesa „O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu la” Festivalului Comediei Româneşti – festCO.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3