930×122 POSADA 5

alimente

Alimentele de la UE, distribuite de angajati de la societatile comerciale ale Consiliului Local

Pe 1 septembrie a inceput la Pitesti actiunea de distribuire a alimentelor din fonduri comunitare de la Uniunea Europeana pentru persoane defavorizate. In municipiul resedinta de judet al Argesului beneficiaza de produse de la UE persoanele cu handicap grav, somerii, pensionarii cu venituri sub 400 de lei pe luna, precum si cei care primesc venit minim garantat. In total, vreo 10.000 de persoane. Spre deosebire de alti ani, municipalitatea nu a mai organizat decât 3 centre de distributie a alimentelor: in Piata Smârdan si in cluburile pensionarilor din Trivale si Gavana. Cel mai mare centru din anii anteriori, cel din Piata Ceair, a fost inchis, motivul fiind acela ca municipalitatea nu dispune de personal suficient.

„A trebuit sa apelam inclusiv la societatile comerciale aflate in subordinea Consiliului Local pentru a face rost de oameni care sa ajute la distribuirea acestor alimente. Este foarte greu, ne confruntam cu o acuta lipsa de personal in mai multe sectoare, de vina fiind politicile actualului Guvern privind salariile. Avem oameni care câstiga si 400 – 500 de lei pe luna, ce sa faca ei cu banii astia?”, ne-a declarat Cornel Ionica.

In plus, la centrul de la Piata Ceair nu existau nici conditiile necesare. In anii anteriori, unii angajati care au fost la centrele de distribuire s-au plâns de frig, spatiile neputând fi incalzite corespunzator pentru a nu se strica alimentele. Fiecare beneficiar de alimente comunitare va primi circa 30 de kilograme de produse, respectiv biscuiti, lapte praf, malai, faina, paste fainoase, etc.

Kaia 555×222
570×90 MAIA