New Profesional Consult 930 x 122

radare

Amenzi de 140.000 lei pe A1!

Poliţiştii de la Secţia de Poliţie Autostrăzi au amendat, joi dimineaţa, în doar cinci ore, 85 de şoferi care fie nu respectau restricţiile de viteză, fie încălcau reglementările referitoare la transporturile de mărfuri, valoarea totală a sancţiunilor aplicate ridicându-se la aproape 140.000 de lei.

La acţiunea care a avut loc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 36, au participat 26 de poliţişti ai Secţiei de Poliţie Autostrăzi, un echipaj din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie şi lucrători din cadrul CNADNR. Cu sprijinul elicopterului pus la dispoziţie de către IGAv au fost survolate zonele din albia râului Argeş din care se extrag agregate minerale, fiind depistate mai multe camioane încărcate care staţionau pe marginea dreaptă a drumului de acces către autostradă, echipajele de la sol au fost îndrumate către aceste zone, camioanele respective fiind dirijate către punctul de control, unde au fost verificate şi cântărite.

În urma controalelor, echipele de control au aplicat 85 de sancţiuni pentru neregulile depistate. Din totalul sancţiunilor aplicate, 43 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 29 pentru nereguli privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducatorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. Alte nereguli depistate au vizat depăşirea tonajului pe osie, defecţiuni tehnice sau refuzul de cântărire.

De asemenea, în urma controalelor efectuate au fost retrase cinci certificate de înmatriculare, patru pentru defecţiuni de ordin tehnic şi unul pentru expirarea inspecţiei tehnice periodice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la peste 137.000 lei.

Mai mult, poliţiştii au depistat şi sancţionat un bărbat care folosea un dispozitiv de manipulare al tahografului, acesta fiind amendat cu 8.000 de lei.

555×222  MAIA
eurial 570×90