930X122 MAIA

moloz

Amenzi mai mari pentru molozul depozitat la intamplare

Amenzi marite pentru depozitarea incorecta a deseurilor din constructii! Cel putin, aceasta este intentia guvernantilor care doresc sa inaspreasca sanctiunile pentru depozitarea necontrolata a deseurilor de tipul molozului. Autoritatile din Pitesti au luat in calcul in acest sens chiar si montarea de camere video la rampele de deseuri pentru a-i depista pe cei care depoziteaza acolo moloz.

Amenzile pentru persoanele fizice si pentru persoanele juridice care vor depozita deseurile provenite din constructii in conditii improprii vor fi majorate. Astfel, amenda minima va fi de 2.000 de lei (pentru persoanele fizice) iar cea maxima va fi de 50.000 de lei (in cazul persoanelor juridice). Un proiect de lege a fost deja lansat in acest sens in dezbatere publica.

Autoritatile din Pitesti au sesizat in repetate rânduri faptul ca la rampele de deseuri menajere sau chiar pe domeniul public, pe spatiile verzi, sunt depozitate deseori deseuri provenite din constructii (in special moloz). Cei mai multi cetateni procedeaza astfel pentru a nu plata taxe mai mari pentru transportul molozului care trebuie, totusi, depozitat in conditii speciale si in locuri special amenajate in acest sens.

Tocmai de aceea s-a luat in discutie chiar monitorizarea cu camere video a rampelor de deseuri, pentru a fi mai usor depistati cei ce arunca moloz in locurile destinate gunoiului menajer. Ideea este mai veche, dar pana acum nu a fost pusa in practica.

Se spera, totusi, in atragerea de fonduri europene in aceste sens, un proiect cu tema respectiva fiind deja inaintat autoritatilor europene. Este vorba de supravegherea video a zonei Podul Viilor – Strand, proiect care se doreste a fi extins si in alte zone ale orasului, inclusiv in cartiere, in primul rand pentru cresterea gradului de siguranta al cetatenilor.

Eurial 555 x222
570×90 MAIA