Donaris 930 x 122

Noroi

Amenzi pentru tractorişti care intră pe drumuri cu roțile murdare de noroi

Amenzi pentru tractoare care intră pe drumuri cu roțile murdare de noroi. Codul Rutier prevede amenzi usturătoare pentru intrarea pe drumurile publice a tractoarelor care au roțile murdare de noroi.

Citiți și: FOTO: Pitești, secolul 21. Zona de care și taximetriștii fug ca dracu’ de tămâie

Producătorii agricoli care au început campania de primăvară au primit atenționări din partea primăriilor cu privire la interdicția de a ieși cu utilajele murdare pe roți, din câmp pe drumurile publice.

Potrivit Codului Rutier, conducătorii de utilaje care nu respectă această regulă riscă o amendă de la 9 la 20 puncte, respectiv de la 1.305 lei la 2.900 lei

Citiți și: VIDEO: CUM SE ZBAT PRIN NOROAIE LOCALNICII DIN COMUNA ÎN CARE ASFALTUL S-A TURNAT PE IARBĂ

Conform reglementărilor aflate în vigoare, orice conducător de utilaje trebuie să-și curețe roțile înainte de a intra cu utilajele agricole pe drumurile modernizate.

Astfel, potrivit articolului 102 din Codul Rutier, ”pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roţi sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanţe sau materiale ce pun în pericol siguranţa circulaţiei” se sancționează cu o amendă prevăzută în clasa a IV a de sancţiuni – de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv de la 1.305 lei la 2.900 lei.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441