930 x122 grota rece

Noroi

Amenzi pentru tractorişti care intră pe drumuri cu roțile murdare de noroi

Amenzi pentru tractoare care intră pe drumuri cu roțile murdare de noroi. Codul Rutier prevede amenzi usturătoare pentru intrarea pe drumurile publice a tractoarelor care au roțile murdare de noroi.

Citiți și: Noutate în legislația rutieră! Sunt vizați toți cei care au permis categoria B

Producătorii agricoli care au început campania de primăvară au primit atenționări din partea primăriilor cu privire la interdicția de a ieși cu utilajele murdare pe roți, din câmp pe drumurile publice.

Potrivit Codului Rutier, conducătorii de utilaje care nu respectă această regulă riscă o amendă de la 9 la 20 puncte, respectiv de la 1.305 lei la 2.900 lei

Citiți și: Îngropaţi lângă Piteşti! Taximetriştii refuză să mai vină aici

Conform reglementărilor aflate în vigoare, orice conducător de utilaje trebuie să-și curețe roțile înainte de a intra cu utilajele agricole pe drumurile modernizate.

Astfel, potrivit articolului 102 din Codul Rutier, ”pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roţi sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanţe sau materiale ce pun în pericol siguranţa circulaţiei” se sancționează cu o amendă prevăzută în clasa a IV a de sancţiuni – de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv de la 1.305 lei la 2.900 lei.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90