Eurial 930 x 122

amy_winehouse

Amy Winehouse – derapajele care au distrus un talent

La doar 27 de ani, cantareata Amy Winehouse a fost gasita moarta sambata, 23 iulie 2011. Decesul sau demonstreaza din plin cum talentul nu este de ajuns daca nu este insotit de echilibru, de multa stapanire de sine. Excesele de tot felul sunt cele care i-au grabit sfarsitul talentatei interpete, la fel ca ea patind de-a lungul timpului si alti artisti cunoscuti. Intrebarea care se pune este: de ce nu se invata lumea minte?

Amy Winehouse s-a nascut la 14 septembrie 1983 in cartierul Enfield din Londra. Parintii sai, un sofer de taxi (Mitchell Winehouse) si o farmacista (Janis Winehouse) au divortat pe vremea cand ea avea noua ani, iar de atunci Amy si Alex, fratele sau mai mare, au locuit impreuna cu mama lor in Southgate. La varsta de zece ani, Amy a cantat pentru o scurta perioada intr-o formatie de rap numita Sweet-n-Sour.

A realizat prima ei inregistrare, pe o caseta demo, la 16 ani . Prietenul ei, cantaretul soul Tyler James, a trimis inregistrarea unui reprezentant al companiei A&R, care a avut o reactie favorabila, tanara cantareata pregatindu-si astfel debutul profesional. Stilul pe care l-a abordat combina elemente de jazz, soul si rhythm and blues. S-a facut remarcata pentru vocea sa puternica, contralto, care ii permitea sa atinga note muzicale foarte joase.

A debutat in 2003 cu albumul intitulat „Frank”, pentru care primeste o nominalizare la Mercury Prize. In 2007, Winehouse castiga un premiu BRIT la categoria „cea mai buna cantareata britanica” si o nominalizare pentru „cel mai bun album britanic” – „Back to Black”.

Winehouse a atras atentia presei si prin problemele pe care le-a avut legate de consumul de substante interzise. Ea a recunoscut in mai multe interviuri ca avea tendinte de automutilare, probleme alimentare si suferea de depresie. In 2008, artista a fost diagnosticata cu emfizem pulmonar in stadiu incipient, plamanii sai suferind din cauza abuzului de droguri si tutun.

Dupa ce s-a internat de mai multe ori la reabilitare, dar si pentru a se trata de diverse afectiuni, Amy Winehouse le-a dat din nou fanilor ei motive de ingrijorare, anul acesta, dupa ce a fost fluierata copios de spectatori in timpul unui concert pe care l-a sustinut la Belgrad, in luna iunie, deoarece parea ca se afla in stare de ebrietate. Ulterior, artista, care trebuia sa sustina un concert si la Bucuresti pe 15 august, a anuntat ca si-a anulat turneul european din aceasta vara.

Sursa: Cultura

555×222  MAIA
New Profesional Consult 570×90