930×122 POSADA 5

transf

Anca Boagiu vrea sanctionarea firmei Argecom pentru cum arata Transfagarasanul

Dupa cum se stie, editia din acest an a Raliului Argesului nu a mai avut loc din cauza starii proaste a unei importante portiuni din Transfagarasan. Responsabilitatea lucrarilor a revenit firmei Argecom, condusa de Gigi Axinte. De abia acum, cand Transfagarasanul este pe punctul de a fi inchis, s-a sesizat si Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a cerut Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) sa ia masuri de sanctionare a firmei Argecom, cea care efectueaza reabilitarea DN 7C, Transfagarasan, pe motiv ca nu isi indeplineste obligatiile, desi resursa financiara a fost alocata, informeaza ministerul de resort.

“Am spus in nenumarate randuri ca acele firme care nu accepta sa lucreze in conditii de seriozitate si profesionalism, respectand contractele pe care le au, vor fi sanctionate, fie prin aplicarea de penalitati, fie prin rezilierea contractelor.

Primesc saptamanal rapoarte de monitorizare a lucrarilor pe care le avem si, din nefericire, pentru firmele care erau obisnuite sa stea fara sa munceasca, dar sa ceara bani, iau si masuri atunci cand stadiul de executie treneaza. Este si cazul acestei firme, titulara unui contract de intretinere multianuala semnat in noiembrie 2008.

Ei au primit o comanda din partea DRDP Bucuresti pentru reabilitarea DN 7C, Transfagarasan, o ruta foarte importanta din punct de vedere economic si turistic, dar nu isi indeplinesc obligatiile, in conditiile in care resursa financiara este alocata. Mai mult, in contextul in care noi am impus standarde de cost si pentru contractele de intretinere multianuala, procedand la renegocierea sau relicitarea acestora, ei sunt una din companiile care au refuzat sa intre intr-o normalitate a preturilor”, a declarat Anca Boagiu.

555 X 222 CAPRA
eurial 570×90