Donaris 930 x 122

angajări

Angajări din noi surse la Poliţie. S-a aprobat Ordonanţa de Statut

Poliția Română face angajări. Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului.

Citiți și: Angajări la SRI! Ce condiții trebuie să îndeplinești

”În prezent, structurile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne se confruntă cu un deficit considerabil de personal, fapt care a determinat necesitatea de a fi identificate o serie de măsuri, cu aplicare etapizată, pentru reducerea acestuia, potrivit concepţiei stabilite la nivelul conducerii instituţiei. Astfel, una dintre măsuri, introdusă prin ordonanţa de urgenţă, vizează implementarea unei noi surse de provenienţă a ofiţerilor de poliţie, alături de cele deja existente (absolvirea instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, trecerea agenţilor în corpul ofiţerilor de poliţie şi încadrarea din sursă externă)”, a transmis Ministerul de Interne.

Prin adoptarea noului act normativ, s-a introdus posibilitatea ca, începând cu anul universitar 2021-2022, ofiţerii de poliţie să provină şi din rândul absolvenţilor programelor de studii universitare de master profesional organizate în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” în acest scop.

Citiți și: Noi angajări la Primăria Pitești. Salariul este de minimum 3500 de lei

Pentru anul universitar 2021-2022, au fost scoase la concursul de admitere un număr de 605 locuri bugetate, forma de învăţământ cu frecvenţă, astfel: Facultatea de Poliţie, 430 de locuri la specializarea Ordine şi siguranţă publică şi 125 de locuri la specializarea Drept, iar la Facultatea de Pompieri, 50 de locuri la specializarea Instalaţii pentru construcţii – pompieri.

Totodată, suplimentar, sunt stabilite pentru admitere, la Facultatea de Poliţie, un număr de 50 de locuri bugetate, la specializarea Ordine şi siguranţă publică, forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, precum şi 100 de locuri cu taxă, la specializarea Drept, forma de învăţământ la distanţă, toate destinate, după caz, categoriilor de personal din MAI.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441