930 x122 grota rece

conflict

PITEȘTI: MĂTURĂTORII ȘI ANGAJAȚII DE LA SPAȚII VERZI AMENINȚĂ CU GREVA

Angajaţii de la Salpitflor Green Piteşti, societate subordonată Consiliului Local, sunt pe cale să declanşeze conflictul de muncă, nemulţumiţi de salarii şi de faptul că unele sporuri ar urma să le fie introduse în venitul de bază.

Citiți și: Premieră în Pitești. Surpriză inedită în Centru

Societatea are aproape 600 de salariaţi, aceştia fiind convocaţi astăzi la o adunare informală privind contractul colectiv de muncă. Oamenii s-au adunat în Piaţa „Vasile Milea” din centrul orașului, deoarece, după cum ne-a precizat liderul lor sindical, nu au putut găsi de închiriat o sală cu o capacitate suficient de mare pentru atâtea persoane.

„De patru ani nu am mai reuşit să negociem contractul colectiv de muncă, de patru ani nu ni s-a mai pus un leu la salarii! Doar cei cu salariul minim au avut parte de creşteri, conform legii. Nu solicităm bani mulţi în plus, dar măcar un pic e nevoie să ni se dea! Media salarială la noi este de 750-800 de lei net pe lună, cu tot cu sporuri. Nu se poate trăi cu aceşti bani, cheltuielile sunt din ce în ce mai mari!”, ne-a declarat Marcel Militaru, liderul sindicatului „Flora” din cadrul societăţii.

Citiți și: Argeș. Scandal monstru! S-a tras cu pistolul!

Luni, 20 aprilie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș va avea loc medierea între conducerea unităţii şi sindicat. Dacă nici așa nu se va ajunge la un acord, angajații de la spații verzi și măturătorii vor declanşa conflictul de muncă. Un eventual protest va presupune și intrarea în grevă, cu oprirea lucrului.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90