930 x122 grota rece

tichete cadou

Angajații primesc tichete cadou de Paște! Ce valoare vor avea

Anul acesta, mai mulți angajați din România vor putea primi tichete cadou de Paște în valoare de 300 de lei.

Citiți și: Veste mare pentru toți bărbații!

Firmele pot oferi angajaților aceste tichete sub mai multe forme. Fie ca tichet cadou, fie sub formă de cadou în bani sau bunuri.

Indiferent de varianta pentru care vor opta, angajatorii nu vor plăti impozit la ANAF pentru acei bani sau cadouri.

Citiți și: PRIME, TICHETE DE MASĂ, TICHETE CADOU. CÂȘTIG SALARIAL MAJORAT

Doar în cazul în care suma depășește 300 de lei, atunci vor fi nevoiți să plătească impozit pe sumele oferite, notează Antena 3 CNN.

Este interzisă acordarea de tichete cadou altor categorii de beneficiari decât angajaților proprii.

Potrivit Codului fiscal, în cazul cadourilor în bani și/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depășește 300 de lei:

– cadouri oferite angajaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;

– cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie;

– cadouri oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

Aceste venituri nu se cuprind în baza de impozitare lunară a contribuțiilor sociale obligatorii (CAS, CASS și CAM), informează ANAF.

Foto descriptiv: Playtech.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Un singur lucru nu îmi pot exprima dece persoanele cu dizabilități care au pensie de 525 lei și lor nici cum nu le creșteți nu îmi pot imagina dumneavoastră chiar credeți ca acești persoane cu dizabilități se pot însănătoși hai sa fim siguri dece nu știm sa facem sa fie bine și pentru iei sa se bucure și iei măcar cât de cât și mai ales dacă ar creste și indemnizația de însoțitor sper ca domnul Dumnezeu sa se gândească și la noi oameni cu dizabilități

  • Lacatus mariana spune:

    Se spune ca se da prima de Paști nu este adevărat nu da toții patronii care lucram cu carte de munca de ce nu se obliga sa fie lege pentru toți

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA