930×122 CAPRA 5

galeata_bani

A.N.I. a cerut confiscarea a peste 70.000 euro de la un agent de politie din Campulung

Agentia Nationala de Integritate, a anuntat pe site-ul insitutiei ca a dispus astazi sesizarea Curtii de Apel Pitesti – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, in vederea confiscarii sumelor de 130.617 Lei, 65.005 Euro si 200 USD, a caror provenienta nu poate fi justificata catre agentul de politie din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta Persoanei Campulung, Traian Proca. A.N.I. s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca mai multi angajati ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges si ai Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta Persoanei Campulung Muscel au acumulat averi ce depasesc veniturile realizate. Ca urmare, a inceput investigarea averii agentului si a familiei sale. Conform Agentiei, acesta a completat si a depus in perioada 2003- 2007 declaratii de avere ce contin date incomplete si inexacte. Astfel, in 2000, a declarat trei autoturisme ARO, desi erau inmatriculate doar doua, iar, in anul 2005, este inscris in declaratia de avere un autoturism marca ARO 320 pentru care nu detinea documente la acel moment, dobandirea legala a acestuia efectuandu-se in data de 11 aprilie 2008. Agentul nu a dat informatii corecte nici cu privire la terenurile agricole detinute in Berevoiesti. Asa se face ca, in 2003, Traian Proca nu declara terenul si casa aflata in constructie incepand cu anul 2001, situate in Campulung, iar in declaratia de avere este inscrisa doar casa aflata in constructie, fara a mai mentiona si terenul aferent. In 2005 este mentionata o casa de locuit, situata in Berevoiesti, imobil ce nu apare, insa, in evidentele institutiilor competente. De asemenea, un autoturism marca Volkswagen Polo 1.9 TDI, dobandit la sfarsitul lui 2006, nu este inscris in declaratia de avere din anul 2007. Tot in declaratia de avere din anul 2007, acesta a declarat venituri in suma de 280.000, din comercializarea de fructe si miere, fara sa precizeze moneda in care sunt exprimate, iar aceste venituri nu se regasesc declarate nici la Administratia Finantelor Publice si nici la Serviciul Venituri din cadrul Primariei Campulung Muscel.
In urma verificarilor, s-a constatat ca intre averea dobandita si veniturile realizate de catre agent, impreuna cu familia, exista „o diferenta vadita”, reprezentand sumele de 130.617 Lei, 65.005 Euro si 200 USD. „Intrucat provenienta acestor sume nu poate fi justificata de catre domnul Proca Traian, s-a dispus sesizarea Curtii de Apel Pitesti – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, in vederea confiscarii sumelor mentionate anterior” se precizeaza in informarea Agentiei.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90