New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

ANM, AVERTIZĂRI DE VREME SEVERĂ

O informare și mai multe coduri galbene au fost emise cu puțin timp în urmă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Atenționările vizează și extremitatea nordică, de munte, a județului Argeș.

Citiți și: Se răcește vremea! Anunțul făcut astăzi de meteorologi

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 5 mai, ora 15 – 7 mai, ora 20. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munte.

Citiți și: Se întorc ninsorile! Alertă de vreme rea și fenomene extreme

În intervalul de timp menționat, în cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45…55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60…70 km/h și se vor semnala precipitații mixte.

Local și temporar va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și punctiform 30 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 mai, ora 6 – 7 mai, ora 20. Zone și fenomene vizate: în zona montană înaltă, intensificări ale vântului și viscol.

În intervalul menționat, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90…100 km/h, iar cu precădere în Carpații Meridionali, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) și pe parcursul zilei de joi (07 mai), va sufla tare, cu viteze de peste 110…120 km/h.

Temporar, la altitudini de peste 1.700 de metri, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea semnificativ.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 mai, ora 9 – 6 mai, ora 20. Zone vizate: județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, precum și sudul județelor Gorj și Vâlcea. Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Pe parcursul zilei de miercuri (6 mai) vântul va avea intesificări cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 mai, ora 12 – 7 mai, ora 20. Zone vizate: județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Hunedoara, Brașov, Alba și Sibiu. Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

În intervalul de timp menționat, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală care vor depăși în general 55 și 65 km/h.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3